30 juli 2008

Värmland

Börjar med Värmlandstrippen! Det var precis som att "Bo på lantgård", till min stora förtjusning!

Fredag förmiddag satte vi oss i kokhet bil och började färden.
Några timmar senare var vi mitt ute i skogen i värmland, inte helt fel!

Lördagen och söndagen tillbringades som åskådare på Ransäters internationella utställning. På Lördagen blev det dp-span och Britzyk träff och på söndagen whippet och griffon span och lite släktträff för Rajas del.
Den lilla Silja blev t o m Champion, stort grattis!
På grund av den 33 gradiga hettan försökte vi placera oss í skuggan så mycket som möjligt. Men vi klagade inte utan njöt av det perfekta semestervädret.
Hundarna fick kylas med kylduk och små dopp i den lilla dammen på bygdegården där utställningen hölls.
Under semestern bodde vi på Öllmans taxkennel. Myra har för första gången i sitt liv fått vara högre i rang, till två små 5 månaders taxvalpar. Taxarna var mäkta intresserade av Myra och hon gick omkring som en primmadonna:
Bad har det också blivit en del av (eftersom det inte fanns mycket av rinnande vatten i huset :P), till och med Myra har panikartat slängt sig i när hennes matte simmade ut i vågorna!
Måndagen fördrev vi med att försöka ställa upp taxarna och ta nya stå bilder till hemsidan, ett hårt och svettigt jobb som resulterade i ett bad (välbehövligt).
Kvällen avslutades med ett enormt åskoväder där Maria febrilt läste alla av senaste numret av hundsport, nyregistrerade kennelnamn för att vi skulle hålla oss lugna, kan meddela att hundarna sov som stockar och inte märkte något.
Därefter gick vi ut och matade alla 50 (!) kaniner med knäckebröd. Förstå hur mysigt det var att stå i beckmörker i en knäpptyst ladugård där man bara hör knapret på bröd av små kanintänder!
Hundarna har skött sig exemplariskt dessutom! Tänk att vi har såna sjukt duktiga hundar! Myra har varit übersocial (för att vara henne) hela helgen, på utställningen slängde hon sig till och med ut ur min famn för att pussa på en vilt främmande människa :P Knasboll!
Tack Maria med prinsessor för en riktigt korrekt och bra utförd semester med noll aktiva hjärnceller :P



Inga kommentarer: