10 juli 2008

Härliga hund!

Det blev en lång dag på klubben.
Vi började med lite klickerkloka tankar om lydnaden och Petra och Bea arbetade sjukt snyggt, Bea hade en bra position när dom (omedvetet) tränade framförmapp. Måste arbeta mer med den med Myra... Slarv!
Sen blev det lite agility, slalomträning med härliga resultat och sen en liten kombination med ALLDELES för mycket handling, jag vill lägga ALL fokus på släpp! Men hon tog det finfint ändå!
Lite freestyle blev det också mellan varven som uppvärmning.
Kampandet har Myra fått en helt annan fart i nu, äntligen kommer glöden tillbaka, hurra hurra! Till och med så folk påpekade vilken "kamphund" jag hade! Fiiina Myra!

Sen kollade vi på Åsa och några av hennes lydnadsmoment inför starten på träningstävlingen. Det fotgåendet är numer våran målbild. Det var riktigt intressant för hon hade samma problem med Amber, att hon satte sig ner efter ställandet när Åsa kom in i fotposition. Precis som Myra. Då fick vi finfina tips att träna på där!
Sen passade jag också på att be om lite titthjälp. Läggandet under gång tyckte de att de var en 12:a (yeey, hoppas domaren kan sätta såna poäng också :P), ställandet var fint och stabilt tills jag kom in i position men nu har vi några fiffiga trix. Hennes fotgående gillade dom, även positionen, fast hon pendlar lite (hmm), men här var det jag som gick alldeles för fort (snabbare än språngmarschen kunde vi konstatera sen) och det är antagligen därför vi haft problem i vändningarna. Provade att gå långsammare och det kändes bättre redan där! Hurra så bra!
Är glatt överasskad av Myra, att hon orkade köra så mycket och ändå var så taggad på lydnaden i slutet, en liten bordercollie finns det nog i henne ändå! Känns jätteroligt!
Nu ligger hon och sover gott... Tror hon är ganska nöjd hon med!

Inga kommentarer: