26 april 2008

Träningsdag i soolen!

Morgonprommenaden avnjöts i solen längsmed ån. Hittade en stig att gå ner till vattnet på så Myra kunde bada. Hon tänkte inte samma sak utan tyckte det var tillräckligt äckligt att doppa fötterna. Sedan satt vi ett tag i solen och kollade lite fåglar. Funderar faktiskt allvarligt på att köra lite fågelhundsträning med Myra, hon är verkligen 1000 gånger värre än Sparven och Sparven var ändå en renodlad jakthund...
Sedan körde vi ett riktigt pass i solen. Mamma agerade fotograf med den älskade nikon! Myra uppförde sig super som alltid och vi hann med mycket. Här kommer dagens bildbomb med lite kommentarer:

Vi körde lite freestyle som uppvärmning. Försöker att värma upp inför varje träningpass men det är svååårt! Dethär är det trixet jag berättat om tidigare när Myra hoppar igenom mina ben. Hon tycker det är jättekul dessutom är det sött att se på!

Bygga värde i utgångspositionen har vi pysslat med ett tag nu och det ger verkligen resultat. Stegförförflyttningarna åt höger börjar verkligen ta sig nu!
Slalomet kör vi vidare, idag fokuserade vi på ingångarna och högerslalom körde vi två gånger. Hon forcerar verkligen fram genom slalomet, riktigt kul! Ska försöka filma någon dag!
Tränade lite däcket också och använde skålen. Men eftersom hon tycker den är världens roligaste grejj och är helt besatt av den körde vi lite apportträning med den också.



Kampande med apporten går också bra som ni ser, observera viktförskjutningen bakåt ;)
Tränade också lite läggande under gång och dom är helt sjukt bra! Förstår inte riktigt hur det kommer sig eftersom vi knappt tränat det. Men ligg tycker hon är roligt och hon slänger sig riktigt ner!
Efter att ha betett sig superbra och lyssnat på allt var Myra välförtjänt att rulla sig på ett ruttet nypon. Kan tyckas det är lite äckligt men bara Myra är nöjd så :P
Nu sover hon som en stock i korgen och har inte en aning om vad som väntar sig senare.
Dagens kombination:
har tänkt köra 4 varianter på denna.
1.Tunnel->däcket
Helt enkelt att jag skickar in henne i tunneln utan att springa med och tar emot henne lite innan däcket och sen springer vi sista tillsammans.
2. tunnel->däck
Framförbyte efter däcket och svänga av (bara för att få in ett framförbyte)
3. Däck->tunnel
Framförbyte efter tunneln och svänga av
4. Däck->tunnel
Jag startar på utsidan (höger) och kör ett bakombyte innan tunneln tar sedan emot Myra och fortsätter springa.
Blir nog bra, ska inte köra alla idag utan bara testa en eller två gånger med någon. Jag vill inte köra slut henne helt så hon tröttnar, dessutom går hon snabbt upp i varv. Jaa det är sannerligen svårt att hålla fingrarna i styr!
Älska sommaren med Myra!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men shiiit überambitiösa människa och hund! I'm SO impressed, as always :)
kraaam

Anonym sa...

Ni är SÅ duktiga:-) Jag ställer som vanligt gärna upp som d60-fotograf i framtiden!

Yvonne sa...

Fina bilder och fin sida!
Vad duktiga ni är. Det är kul att se en arbetande dvärgpinscher. De har stor arbetskapacitet även om de också älskar att mysa i soffan under en filt. Lycka till med agilityn och freestylen.