14 april 2008

Hundhelg för hela slanten

Nu har vu kommit hem från ungdomsträningen. Myra som gått på andra andningen efter en lång helg har äntligen lagt sig till ro. Ungdommarna blir bara bättre och bättre, det är kul att se hur de utvecklas. Idag har vi provat lite allmänlydnaspass och Myra har fått passivitetsträning :D

Hundhelgen:
lördagen tog vi bussen till Flen och Flens BK vilket var länge sen. Vi spanade när allmänlydnadsinstruktörerna examinerade sig och Myra fick lite hälsa träning vilket faktiskt känns skitbra. Känns som att det börjar hända grejjer där nu *hoppas hoppas*
Sen bliev det lite agilityflen träning med världens bästa gäng. Tränade lite tunelsläpp och hopptektik (första gången på "riktiga" hinder). Myra jobbade på bra! Blev lite lydnadsträning mellan agilitykombinationerna för att träna med svår störning.

Sedan blev det prommenix med agilityflocken + Rottweilern Milton. Därefter lite Slalom. Körde ett klockrent 6-pinnar och 2*4 pinnar. Det kluriga är att jag kan skicka fram henne och kalla in men när jag springer på sidan nära går det inte bra, då flyttar hon sitt fokus och kropp från agilityn och mot mig. Får springa längre "ut" från hinderna så går det.

På kvällen hade vi lite hundfolk på middag och skitsnack! Mysmys!
Söndagen bjöd på en sovmorgon och slapp förmiddag. På eftermiddagen var vi ett glatt gäng som viltspårade vilket var jättekul! Allt från en spårande Whippet till en liten cavalierbebis! Fick lära mig massor bara av att gå med i spåret och alla hundarna var verkligen jätteduktiga! Sedan fick Myra köra sitt spår. Mamma hade lagt typ ett anlagsspår så vi kunde se hur hon tog det, nu har vi nämligen anmält oss till anlagsprov, spännande! Hon spårade på fint, tappade bort sig någon gång men sedan pinnade hon på i sann BR anda!
Efter det började Maria och jag vår teambuilding med Snawa, Whippetsnawa ska ju bli brukshund nu. Första gången vi släppte henne efter oss hängde hon inte riktigt med på dethär med team men nästa så gick det som en elithund ;)

Ja hundhelger är nog det bästa jag vet! Att vara tillbaka på Flens Bk var inte dumt det heller! Ja ni agilityvänner, FAN VAD NI ÄR BRA! Det är sjukt hur bra man kan må tillsammans med vissa människor!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi rockar. Fett.