09 mars 2008

Träningspics och utvärdering

Åkte upp till klubben med Myra, syster och Siri igår. Solen sken och lite Rallylydnad stog på schemat. Roligt då senaste gången Myra o jag körde rallylydnad vad i Eskilstuna för Bonizas hundskola när Myra var 12 veckor :P Men bra gick det.
Det blev dock lydnaden vi lade fokusen på. Lite snabba lägganden och sättanden, lite fotgående och ställande under gång. Myra var het som en vild mustang så vi avslutade med lite Freestyle. Riktigt kul att se hur bra hon har blivit på att arbeta med lite avstånd och roligt tycker hon att det är! Ska ta tag i detdär och försöka fixa lite mer freestyle på allvar!
Sedan gick vi hem i solen, riktigt härlig dag!

Utvärdering av veckan:
-Buga
Fortsätta klicka in det, höja kriterierna och låta henne buga längre.
Här har det gått riktigt bra, har tom börjat med lite omvänt lockande och hon bugar och bugar och tycker att det är sjukt kul så nu går hon och bugar hela tiden ;)
-Balans
Börja klicka in balansbollen, två tassar på och staga upp den med något i början och så småningom börja rulla liiite liite.
Hon står nu med framtassarna på bollen utan stöd, måste hitta något lite svårare snaarty! Kul att se hur snabbt det gick att klicka in! Vi fortsätter!
-Kampa m dött föremål, Klicka vidare, även kampa med omvänt lockande.
Här haft lite omvänt lockande och klickat för liiitet drag i kampleksaken. Jag är dålig på att träna det, har mest blivit fokus på viktförskjutningen bak.
-Bläddra i framförmappen
Se till att fokusera lite mer på sitt än ligg och stå när jag bläddrar.
Har tränat liite liite varje dag och idag satte hon sig ner snabbare, we keep on working!
-Utgångsposition
Börja bygga riktigt med värde i up'n, här ska lydnas!
Här har slarvats har kört en dag... Nya tag nästa vecka!
-Ensamhetsträning
En liten stund per dag
Tummen upp för Myra som har varit ensam lite varje dag, igår var vi borta en timme och när vi kom hem låg hon och sov i buren och märkte nästan inte när vi kom hem :D


Ska försöka få ut en film när vi jobbar med balansbollen!
I eftermiddag blir det Flens agility som hållre träningstävling, Myra ska få köra passivitet och ensamhet i buren bredvid plan heeela dagen. Och jag ska fota med den nya Nikon D60 (har itne ens kommit ut på marknaden ordentligt) WIHEEE!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Och vem var mästerfotografen?! vavava:-)? Kramar från Siri och Ellen

Anonym sa...

Å så undrar Gudhundens matte var alla agilitybilderna ligger och gonar sig nu? Vill se, vill se, vill se! Skicka hela högen till Amanda, vettja, så får hon nya bilder till hemsidan (och magknip på köpet :)) Titta här vad Amanda fick till: http://www.fotoalbumet.se/bilder/394-20080310120319-IMGP2326.JPG
Prinsessan när hon är som vackrast!
Å gissa vad?? Jag har uppdattat min sömniga blogg... :)

Anonym sa...

Naaaw, nice sele!
Vår promenad var minst sagt speciell..

Hoppas allt är bra med er, ses vi i påsk?