03 juni 2009

Gerard, dag1

Ja, regnet höll på hela kvällen så klart.
Men inte stoppade det oss inte. Vi var ett gäng på 18 (?) personer med väldigt blandade hundar. Rottweiler, MÅNGA whippets, saluki, welsh springer var några av deltagarna.
Gerard är otroligt trevlig och förklarade bra, man fick verkligen bra bilder i huvudet som visade vad han menade.
Först körde jag med Quince men han hade det inte lätt och blev uppstressad. En blandning av att det var regn, hans mamma inte var med, det var massa hundar och att han skulle gå på kurs med mig. Så han var med ca en timme innan han var helt slut och han fick lägga sig i bilen. Myra fick komma ut då och var pigg och glad. Trots regnet arbetade hon jättebra och rörde sig och stog fint. Gerard visade lite med henne och hon var jätteduktig och lät sig petas och visas med (allt för lite köttbullar :P).

Det var väldigt grundläggande så det var kanske inte så mycket nytt så, men några fina guldtips fick man och han gav en bra redskap att arbeta med. Dock är det sjukt hur inkompitenta (ursäkta mig) utställningsmänniskor är, dom skulle verkligen behöva gå lite normala ex. vardagslydnadskurser också. Inte för att dra alla över en kant men ibland tror man ju öronen ska trilla av när folk ställer frågor. Ojoj...

Ser i alla fall riktigt fram emot morgondagen, då har vi fått turen att få vara i ridhus så vi kommer undan det dåliga vädret, hurra!

Inga kommentarer: