07 april 2009

Utomhusträning!

Igår kom Sara med den eminenta idén att vi skulle spåra. Jag som var sugen på att agilera i det soliga vädret tyckte vi kunde lägga spår och sen köra agility medan spåret låg till sig.

Det blev gungan för Myras del, hon tog för första gången hela gungan från! Med full fart så hon fick tvärnita vid kontaktfältet för att kunna utföra sitt kontaktfältsbeteende (buga). Gick från både höger och vänster. Hurra så kul!
Blev lite lydnad också. 2:an och 1:ans hopp, lite fotgående för att slipa på svängarna som inte alls är bra. Funderar på att leka lite med klossen för att få till bättre bakdelsförflyttning... Lite apportklickning blidde det också.Spåret gick i bättre tempo idag, dock ställde tokvinkeln till det för henne idag IGEN! Ska lägga ett kortkort spår med endast en tokvinkel imorgon eller på torsdag. Det där ska hon ju fixa! För Quince del gick det som på räls, tog 90 graders vinklarna klockrent. Mikosen fick spår över en bäck (Å?), inte lätt det men hon fixade det!

Sen ville mamma leka lite gungan med Quince också, vädret var så skönt att man verkligen inte ville åka hem.

Underbart härlig eftermiddag med en pigg och glad hund, trots att vi varit och tränat på klubben i tre timmar var Myra pigg och fräsch när vi kom hem!

Inga kommentarer: