19 april 2009

Dreverklubbens Rödmyra?

07.30 i Lördags blev det avfärd för min och Saras del. Mot Forssjö, Katrineholm - Dreverklubben. NEj, det var inte jakt med whippet och dp på schemat utan öppenklass viltspår.

Framme stog stereotypen av jaktgubbar. Reflex, gröna byxor, kepsar, kängor och Drevrar.... Jag hade rosa jacka och zebragummistövlar och sara hade sina rosaablommiga stövlar. I våra koppel var dessutom konstiga hundar. Så stack ut gjorde vi i alla fall.
Vi hälsade lite snabbt på alla och dom flesta var väl ganska förvånade över att "sånadär" hundar kunde spåra. Sen blev det lottning av domare och jag o Myra fick hänga på Roland ut i skogen.

När vi väl satte igång hade jag en helt annan Myra än vad jag brukar i spårlinan ofokuserad och ointresserad. Så det blev pannkaka av alltihopa. Men vi gick hela spåret och jag fick fina tips och rolig diskussion. När vi kom tillbaka visade även Sara tummen ner. Miki hade inte heller varit sig själv. Förmodligen har det blivit alldeles för intensivt spårande så nu blir det paus till hösten. Känns eg ganska skönt, nu blir det fokus på Lydnad och agility.

Sen hade de grillat korv och så blev det prisutdelning. Vi pratade med alla och det blev verkligen hur trevligt som helst. Massa tips och roliga berättelser. När de hade delat ut diplom o ropat upp 1:a pristagare med HP hit och dit så ropade anordnaren Bosse:
-Jaa, oså diplom till er tappra tjejer med annorlunda hundar!

I bilen hem kunde vi konstatera att detta var ett nederlag som faktiskt kändes bra, vi hade lärt oss massor och haft en riktigt trevlig dag.

Men f-n så härligt det hade varit om i hade plockat den där 1:an...

3 kommentarer:

Maria sa...

Man är inte alltid på topp, bara för att man är en SuperMyra, helt enkelt :) Skönt för oss vanliga dödliga att höra, men visst hade vi jublat när ni kommit hem med en etta.

CH sa...

Vad synd att det inte gick bra, men ofta är det ju så att man gör något på annat sätt än man brukar när det är provsituation och då blir hunden såklart osäker också. Hoppas det går bättre till hösten =)

Pernilla sa...

Vad kul att ni ändå fick så bra mottagande. Det är inte alltid så lätt att komma med något annorlunda till så pass traditionsbundna ställen... Tur att Ture är nedklippt för komma med en bollklippt pudel är inte lätt! haha